Τατουάζ


Tατουάζ σχέδια και ιστορία: 

Ο άνθρωπος ξεκίνησε να κάνει τατουάζ χιλιάδες χρόνια πχ. Έχουν ανακαλυφθεί μούμιες με tattoo που αποδεικνύουν τη χρήση tattoo από τη νεολιθική εποχή. Εικάζεται πως η χρήση τους εκτός από διακοσμητική ήταν και θεραπευτική. Μέσα από την ιστορία τα tatouaz χρησιμοποιήθηκαν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σήμερα η χρήση τους είναι καθαρά διακοσμητική.tattoo

Εικάζεται πως η λέξη tattoo ήρθε στην Ευρώπη από τον Εξερευνητή James Cook το 1771 επιστρέφοντας από ταξίδι του στη Νέα Ζηλανδία.  Σε γενικές γραμμές το σύγχρονο tattoo του δυτικού κόσμου, έχει τις ρίζες του στον 16ο και 18ο αιώνα εξαιτίας της επαφής εξερευνητών με τον πληθυσμό της πολυνησίας.

Όταν μιλάμε για τατουάζ συνήθως εννοούμε εκείνα με ανεξίτηλη μελάνι, όμως υπάρχει και της Henna καθώς και το tattoo ballpoint pen (είδος στυλό) που δεν είναι ανεξίτηλα και φεύγουν μόνα τους με το πέρασμα του χρόνου.

Το τατουάζ δε θεωρείται πως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, είναι όμως δυνατόν να προκληθούν προβλήματα από αλλεργία και θα πρέπει να γίνονται μόνο από εξειδικευμένο επαγγελματία.

 
 

©Copyright 2011 ΤΑΤΟΥΑΖ TATTOO | TNB